Bilplatser/Förråd på webben

 1. Hur gör jag för att ställa mig i kön?
 2. Jag har registrerat mig, vad händer sen?
 3. Jag önskar en förtur, hur fungerar det?
 4. Jag har fått en varning på hemsidan när jag skall logga in, varför då?
 5. Jag har sagt upp min bilplats eller mitt förråd och vill flytta ut innan uppsägningstiden löpt ut, går det?
 6. Vad händer med den bilplats/förråd som lämnats intresseanmälan på?
 7. Bilplatsen/förrådet har försvunnit från hemsidan efter min intresseanmälan, vad händer då?

 

1. För att ställa sig i vår kö måste du registrera dig på vår hemsida. Har du inte tillgång till dator så ringer du till oss, vi hjälper gärna dig. Har du en dator går du in på www.sotenasbostader.se, klicka på "Mina sidor" därefter klickar du på "Registrera dig". Fyll i de efterfrågade uppgifterna. När du gjort anmälan kommer en bekräftelse att skickas till dig via e-post alternativt via brev. I bekräftelsen står viktigt information så läs denna noggrant. Bekräftelsen är bra att spara. Om du väntar på bekräftelsen via din mail och den inte dykt upp, kontrollera din skräpkorg. Om du redan är boende hos oss efterfrågas ditt lägenhetsnummer, som du hittar på dina hyresavier. T.ex.02-001 (Inte att förväxla med lantmäteriets lägenhetsnummer.)

2. När du registrerat dig är du fri att söka alla objekt som kommer ut på hemsidan. Nya bilplatser/ förråd publiceras varje måndag. Observera att det är du själv som söker.

3. I samband med uthyrningen av bilplats/förråd kan särskild hänsyn också tas till hushåll med särskilda medicinska behov. Anser du dig berättigad av en förtur kontaktar du oss.

4. Hör av dig till oss så hjälper vi dig att reda ut problemet.

5. Du har alltid tre månaders uppsägningstid i enlighet med hyresavtalet.

6. Vecka ett, måndag till och med söndag, ligger bilplatsen/förrådet ute på Sotenäsbostäders hemsidan. Alla som står i kön har då möjlighet att anmäla intresse på objektet.

Vecka två går vi igenom de sökande och skickar ut ett erbjudande till den som står först i kön. Om du fått ett erbjudande av oss har du en vecka på dig att kontakta den nuvarande hyresgästen på bilplatsen/förrådet för eventuell visning och därefter lämna ett besked till oss. Det är viktigt att du svarar JA eller NEJ.

Om den som blivit erbjuden en bilplats/förråd svarar JA företas sedvanliga kontroller. Är allt i överenstämmelse med våra regler skrivs kontrakt. Hela processen brukar ta 2-3 veckor, i vissa fall som under semesterperioden kan processen ta något längre tid.

7. Se svar på fråga nr. 6. Observera att du själv inte ska radera din intresseanmälan efter att ett objekt försvunnit från hemsidan. Skulle den första personen som blivit erbjuden bilplatsen/förrådet tacka nej, går turen vidare till nästa person. Den intresseanmälan du gjort försvinner automatiskt när processen är klar och kontrakt är skrivet med ny hyresgäst.

 

 

 

 

 


 
 • Sotenäsbostäder AB
 • 456 32 Kungshamn
 • Besökadress: Tångenvägen 2A
 • Tel: 0523-66 56 00
 • Fax: 0523-66 56 17